Inte en dag utan ett tråkigt chockbesked

Dagens pressträff med handbollslandslaget var välbesökt - från pressens sida. Spelarna hade fått ledigt, så det var i första hand förbundskaptenerna som höll låda. Samt hälsoministrarna... förlåt, läkare och sjukgymnaster.

De sistnämnda kunde meddela att...

* Dalibor Doder inte kände av smällen från igår

* Oscar Carléns kurva såg positiv ut, även om han inte har testat löpning, än mindre påfrestande hoppskott

* Kim Andersson opererades i Malmö idag. Operationen blev mycket lyckad och om läkningen går som planerat, ska han kunna träna handboll om åtta veckor

Förbundskaptenerna berättade att de kommer att skriva in den vänsterhänte Johan Jakobsson i truppen till semifinalen mot Frankrike. Dock så sent inpå matchen som möjligt. Eftersom tidskarensen är 16 timmar, betyder det att Jakobsson ska anmälas strax före kl 02:00 natten till fredag...

När jag lämnade pressträffen var jag full av förtröstan. Men då kom i stället beskedet att damlandslagets assisterande förbundskapten Magnus "Bagarn" Johansson lämnar sitt uppdrag. Han har helt enkelt för mycket att göra med sina andra jobb, däribland att träna Sävehofs damer.

"Bröderna" Per och Magnus Johanssons betydelse för damlandslagets sensationella EM-silver kan inte överskattas. Naturligtvis är det synd för damlandslaget att mista "Bagarns" kompetens.

Jag hoppas att Per Johansson bryter ihop och kommer igen med en ny god ledare. Fast jag är alldeles för chockad för att ha ett enda förslag i rockärmen. Mia Hermansson-Högdahl kan vi väl aldrig locka tillbaka från norrmännen, väl?

Paul Zyra
paul.zyra@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".