Foto: Axel Heimken AP/Scanpix

Olsson: "Bra läge att skaka dom"

5:05 min

Handbollslandslagets förbundskapten Staffan Olsson är optimist inför semifinalen. Han ser möjligheter att skaka fransmännen.

Handbollslandslaget har ägnat dagen åt att tanka nya krafter inför fredagens semifinal mot Frankrike. Förbundskapten Staffan Olsson är redan fulltankad med optimism.

– Det är klart att det är otroligt mycket som ska klaffa. Men jag känner en optimism inför matchen. Det är ett väldigt bra läge att kunna skaka dom, säger Staffan Olsson.

Vi har ingen Kim Andersson och det är osäkert med Oscar Carlén. Hur kan det vara ett bra läge?

– Mer på att det är på hemmaplan och vi har ett positivt go i laget. Jag tänker mer på hela situationen. Vi är riktiga underdogs och ibland slår de till, säger Staffan Olsson.

Radiosportens expert Magnus Wislander, som tidigare har sagt att det ska otroligt mycket till för att rubba fransmännen, tycker att det är kul att höra Staffans ord.

– Det finns en positiv anda i det han säger. Dom har en tro på laget, på sig själva och det de håller på med. Det måste ge oss förhoppningar också att det kan hända något i semifinalen, säger Wislander.

Som dock håller fast vid att det blir svårt.

– Det ska till en riktigt riktigt bra dag på alla håll för att man ska kunna slå Frankrike, säger Wislander.

Paul Zyra
paul.zyra@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista