Jag hoppas och tror att Carlén spelar

Pratade nyss med sjukgymansten Inge Dahlberg. Oscar Carlén började försiktigt träna med övriga laget  i dag och än så länge ser det positivt ut. Självklart kan inte Inge ge något defenitivt besked, men min känsla är att han spelar.

Dels för att det ser bra ut just nu, dels för att det inte var någon svullnad efter gårdagens träning och dels för att Carlén själv sa redan i tisdags kväll att han känner sig bättre.

Och jag tror det ska mycket till för att Carlén inte spelar. Tror inte att han vill något mer i världen än att spela semifinal just nu. Och han är en sån fighter. Jag håller mina tummar hårt!!!

Och på tal om tummar. Inge sa i slutet av vårt samtal: "Och du har väl hört de goda nyheterna om Kim". Oj, vad det snurrade till i huvudet på mig, är han tillbaka i träning hann jag tänka innan jag kom på hur omöjligt det skulle vara.

"Han har kommit tillbaka till oss och mår bra. Man kan ju må riktigt dåligt efter en operation, men Kim mår bra", sa Inge.

Och jag kände mig ännu dummare som bara tänker på semifinalen. Självklart är det jättekul att operationen gick bra och att Kim inte mår dåligt efteråt.

Kl 17 är det presskonferens med laget. Vi hörs efter det.


Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista