Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
friidrott

Kallur allt närmare comeback

4:35 min

Skadeförföljda Susanna Kallur är sakta men säkert på väg mot comeback, och ny träningspartner ser ut att bli längdhoppsstjärnan Carolina Klüft.

I dag (torsdag 27 januari) var en stor dag för snart 30-åriga Susanna Kallur. För första gången sedan i somras kunde hon träna med spikskor.

– Det känns ju mycket mer likt tävling. det känns som ett steg mycket närmare där jag vill vara, sa Kallur till Radiosporten.

Det opererade benet gjorde inte ont under passet.

– I dag besvärades jag inte alls av det, men jag vet att det kommer bli lite ömt i morgon. Nu kan jag springa problemfritt två till tre gånger i veckan, så jag är verkligen på god väg, sa Kallur.

Träningen sker dock fortfarande utan riktiga häckar. Det är slätlöpning 60 meter som gäller först och främst.

Men comebacken på 100 meter häck är inte så långt borta.

– Det är klart att jag tänker på att jag ska börja tävla, man jag tänker nog inte göra det förrän i sommar. Det känns som att det kommer bli av i sommar, sa Kallur.

Det är inte helt klart än, men Kallur - som nu tränar själv - kan få sällskap av landslagskollegan Carolina Klüft.

– Jag tror att hon jobbar på att komma hit (till Falun) och jag tycker det är hur kul som helst. Det skulle betyda jättemycket. Då skulle vi köra vissa pass gemensamt, sa Kallur.

Eric Lundin
eric.lundin@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista