Tråkiga handbollsbesked

Två tråkiga handbollsbesked på bara 24 timmar för svensk damhandboll.

Först Magnus "Bagarn" Johanssons avhopp som assisterande tränare för damlandslaget. Sedan beskedet att Isabelle Gulldén gör gamle parhästen Johanna Ahlm sällskap i Viborg i danska ligan.

Det första beskedet var oväntat, det fanns inget som tydde på det när jag pratade med "Bagarn" för bara ett par veckor sedan. Då skulle han och Per Johansson ha ett snack om hur resten av säsongen och planeringen av nästa inför VM i Brasilien skulle se ut.

Jag vet inte, men kanske kände "Bagarn" när det blev klart att "Bella" skulle lämna hans klubblag Sävehof, att hans tjänster behövdes ännu mer där då. Klubben hade presenterat ett förslag för svensk damhandbolls omslagsflicka som han hade hoppats skulle räcka för ytterligare en eller ett par säsonger i svenska Elitserien. När det inte räckte så blev han tvungen att välja sin ordinarie arbetsgivare för att bygga upp något nytt med en ny spelmotor. Bara spekulationer, förstås, men en känsla som infinner sig.

Det är bara att önska Gulldén lycka till i Danmark. Hon kommer att få matcha mot dom bästa varje i match och därmed utveckla sig själv ännu mer. Hur Viborg ska nyttja henne och Ahlm tillsammans ska bli intressant att följa. Men förhoppningen är förstås att det hela ska kunna ge också svensk landslagshandboll ytterligare en skjuts på vägen.

För den återstående av "The Two Johanssons", duon som var så framgångsrik vid EM, Per alltså, blir det till att hitta en ny parhäst. Borde väl inte vara så svårt att få med någon när damhandbollen seglar i medvind mot Brasilien och förhoppningsvis också ett OS i London.


Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista