Det känns för jäkla bra i magen

Jag är fylld av ett lyckorus, det är spännande och alla är lite fånigt glada. Det är semifinal. SEMIFINAL I ETT VM. Det kan bara bli större om vi går till final och vinner guld - men just nu är det här det största.

Det kommer vara nervöst i kväll men vetskapen om att Carlén spelar och känner sig hundraprocentig är något lugnande. Då vet vi i alla fall att vi har ett för jäkla bra lag som går ut i Malmö Arena. Det gäller bara att de ska få ut det också. Sjöstrand måste vara på absolut toppnivå i målet, Jernemyr och Karlsson måste hålla tätt i försvaret, och Källman, Carlén, Ekberg, Kim EdR, Larholm och de andra måste sätta sina lägen.

Jag tänker absolut inte ge upp hoppet på en final förrän matchen mot Frankrike är spelad. Och blir det förlust är det ändå en medaljmatch att se fram emot. Den här helgen kommer att bli den bästa i min karriär - och det börjar i kväll.


Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista