bandy-vm

Hultqvist: "Edlund känns het"

Kenth Hultqvist: "Sverige kommer spela klokare"
8:55 min

För första gången någonsin spelar Ryssland mot Sverige redan i en VM-semifinal. Klockan elva på lördagen ska Sverige har revansch efter förlusten i gruppspelet.

– Jag är säker på att det är två lag som laddar fullt ut nu. Sverige är koncentrerade och är beredda på en hård kamp, säger Radiosportens bandyexpert Kenth Hultqvist.

När lagen möttes senast vann ryssarna med 5-2. Hultqvist tror att Sverige kommer att bli mer noggranna och spela klokare.

– Vissa framgångsfaktorer finns med när man går in i en uppladdning i ett möte mot ryssarna. En stor del är att tala försvarsspel, chanser får man men ett försvarsspel som är kompakt. Man måste spela oerhört tätt så att ryssarna inte får framgång någonstans på planen, säger Kenth Hultqvist.

Det förväntas bli snöfall vid matchen, hur mycket snö är än oklart. Kenth Hultqvist tror att Sverige kan få en fördel om det blir mycket snö.

– Ryssarna är nog mer vana med spelet här bort, det är kallt och snön yr nästan hela tiden. Men samtidigt vet man att om det blir enbart lyrspel är Sverige bättre, vi tränar mer på det. Det ryska försvaret har oerhörda problem med lyften och höga bollar. Det verktyget kommer oavsett om det snöar eller inte.

John Antonsson
john.antonsson@sr.se

Magnus Wahlman
magnus.wahlman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".