Det finns inget annat än brons

Dalibor Doder hade inte riktigt hämtat sig från förlusten mot Frankrike än, men han och de andra svenska spelarna som jag pratade om är fast beslutna om att vinna brons - det finns inget annat.

Vi journalister fick träffa spelarna efter deras träning i dag. Det var inte samma glädje som det brukar vara men ett jäkla fokus i deras blickar.

Spanien är inget dåligt lag alls, de spelade oavgjort mot Frankrike och jämnt mot Danmark. Där finns världsspelare, men Sverige har ett övertag - man besegrade dem för två år sedan i Kroatien och för tre år sedan i EM. Jag tror som spelarna - det blir ett svenskt brons. Det finns ingenting annat. Vi kan inte gå ut som hemmalag och se tre andra lag få medaljer i morgon, det går bara inte.

Sverige ska vinna brons och sen fira hela natten. Och sen sova en sista natt på hotellet i Malmö... Kim Ekdahl du Rietz var lite osäker på den saken och frågade landslagschef Lasse Tjernberg om laget hade rummen kvar till måndag. Det har man. Det är bra att Kim inte har koll på såna saker, fullt fokus på bronset som sagt.


Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".