Tack för alla fina minnen

Tåget har lämnat Malmö och jag är på väg till Stockholm. Det känns skönt att få komma hem efter tre veckor, men det har varit en otroligt rolig resa.

Jag kom till Göteborg den 11 januari utan några större förväntningar, men det svenska laget visade ganska snart att de har blivit ett lag att tro på. Vidare till Malmö, där jag hade bokat hotell till den 26 - semifinal var inte att tänka på i början av januari när jag bokade hotellet.

Men jag stannade så gärna till medaljmatchen, även om det till slut inte blev medalj. Och det var det svåraste i det här mästerskapet. Att inte få göra glada intervjuer utan tvingas ställa de frågor spelarna kanske inte kunde eller ville svara på just då.

Men det har funnits mycket positivt också:

* Killarna i laget. Alltid trevliga, alltid professionella. 19 gånger gjorde jag "Dagens fråga" och 19 gånger var det hyggliga killar som svarade. Nästan lika många gånger gjorde jag "Min första landskamp" och samma sak där. Jag gjorde webb-TV när Tobbe Karlsson precis förlorat ett brons, men ändå ställde han upp och svarade rakt och ärligt. Så tack spelare och ledare för att ni gjorde jobbet lättare.

* Magnus Wislander. Samma sak där, alltid trevlig och otroligt lätt att arbeta med. När jag gjorde webb-TV första gången med honom förklarade jag att det måste sitta på en gång. TV (i mitt arbete) går inte att redigera lika lätt som radio. Och varje gång gjorde han en perfekt insats, det behövdes inte en enda omtagning. Roligt att besöka Magnus på hans arbetsplats på Posten också.

* Ni lyssnare och läsare. Era mejl och kommentarer där ni visat intresse för handbollen är jag tacksam för, jag är ledsen om jag inte svarat på alla. Framför allt ett stort tack till er som skickade in frågor till spelarna. Det blev väldigt bra intervjuer och spelarna tyckte det var roligt.

* Få prata handboll i radio. Jag är väldigt grön i radiovärlden, framför allt som gäst och tyckare. Men det var väldigt roligt att prata handboll i P3 Morgonpasset helg och i P4 Malmö.

* Resorna till Stenungsund med Paul och Per. Just då kanske det inte var skoj att köra flera mil, men det är sånt man minns efteråt.

* Glada kollegor från tidningar runt omkring i Sverige.

* Finalen mellan Frankrike och Danmark, shit vilket tryck.

Som sagt, massa roliga minnen att ta med sig. Och massa roligt att se fram emot, det håller Oscar Carlén med om: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3995&artikel=4320756

Nu ska jag vara ledig ett tag, men vi hörs snart! Vi har en spännande avslutning i elitserien och ett EM-kval att se fram emot.Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".