Holm högst i Polen

Stefan Holm vann Europacupens höjdhopp i Polen. Sämre gick det för de övriga svenskarna.

Stefan Holm vann höjdhoppet i Europacupens superliga i Bydgoszcz, Polen. Det blev en kamp mellan hemmahoppet Grzegorz Sposob och Holm, som vann på 2,32, och var nära att ta 2,34.

Men Holms seger i höjdhoppet hjälpte inte Sverige mycket i den sammanlagda poängställningen. Sverige ligger efter första dagen på en åttonde och sista plats, 19 poäng efter sjuan Italien. Trots att kalkylerna på förhand placerade Sverige sist är poängskörden mycket mindre än beräknat.

De svenska damerna ligger femma, 18 poäng efter ledande Rumänien. Carolina Klüft hade ett godkänt spjutkast (48,18) men mest pratas det om 100-metersloppet. Susanna Kallur kom fyra på 11,57, vilket bådar gott för korta häckloppet imorgon. Men segrande bulgariskan Ivet Lalova fick en misstänkt (för) snabb start och sprang inför den jublande hemmapubliken in på 10,77, vind 0,7m/s. Det är den sjätte bästa tiden någonsin.

På pappret har Sverige en starkare söndag då bland annat Carolina Klüft ska springa 200 m och hoppa längd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".