Olsson avgjorde i sista hoppet

Christian Olsson avgjorde trestegstävlingen i Europacupen i Polen med sitt sista hopp. 17,30 innebar att han vann sin 27:e raka seger. Innan Olssons sista hopp ledde ryssen Danil Burkenya med ett hopp på 17,28.
Olssons grenseger hjälpte dock inte för det svenska herrlaget som slutade näst sist i sammandraget och därmed är utslagna ur superligan.

Lördagens katastrof med fem sistaplatser gjorde underläget ointagligt. Sett över hela helgen var det löparna som misslyckades. Bland annat tog Jimisola Laursen och Erik Sjöqvist inte sina förväntade poäng. Därmed blir det ingen superliga på Stockholms Stadion nästa säsong.
Sverige förmådde inte hota de starka nationerna framför och får lämna superligan tillsammans med Holland. Tyskland vann tävlingen.

Utan Kajsa Bergqvist och Susanna Kallur i laget fick Sveriges friidrottsdamer vara nöjda med en femte plats i Europacupens division 1, i Plovdiv i Bulgarien.
Rumänien vann och går upp i elitdivisionen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista