tennis

"Johanna Larsson är redo för ett genombrott"

Hör Johanna Larsson och Sofia Arvidsson här
3:10 min

Sofia Arvidsson är först ut av svenskorna i Fed cup-mötet med Ukraina i Helsingborg, men det är den yngre landslagsstjärnan som Radiosportens Mats Strandber hyser störst förhoppningar till.

Hon ställs mot Lesia Tsurenko, matchen börjar klockan 13. Johanna Larsson möter Katerina Bondarenko i lördagens andra singel.

– Det är bara att gilla läget och när man väl är därute så är det otroligt lite utav det som man har pratat om och det som har hänt som verkligen påverkar. Det är verkligen här och nu när man står där på banan, säger Johanna Larsson till Sveriges Radio Malmö.

Omvända singlar väntar under söndagen, samt en dubbelmatch där svenskorna möter Bondarenko i par med Olga Savtjuk. Matchen är i världsgruppens andradivision.

Ukrainas damer rankas som nummer tio i tennisvärlden, Sverige är 14:e nation.

– Johanna Larsson har gjort stora framsteg på sistone och är redo för ett genombrott. Det kan komma nu, säger Radiosportens tennisreporter Mats Strandberg.

Skulle Sverige besegra Ukraina väntar kvalspel till högsta divisionen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".