tennis

Larsson stred tappert

Johanna Larsson: "Det känns förj-ligt just nu"
1:55 min

Sverige fick bästa tänkbara start i matchen mot Ukraina i Fed cup i tennis, men Johanna Larsson lyckades inte skrälla i andrasingeln.

Sverigeettan Sofia Arvidsson besegrade Lesya Tsurenko i två raka set: 6-3, 6-2.

– Vi sa det innan matchen att den första singeln nästan är den viktigaste. För vid seger kan Johanna (Larsson) gå ut och spela avslappnat, sa Sofia Arvidsson till Radiosporten.

Och Johanna Larsson var nära en skräll mot Ukrainas bästa spelare Kateryna Bondarenko. Svenskan bröt tillbaka i det första setet och tog det till tie break. Väl där var Bondarenko den starkare och tog hem det första setet.

Svenskan tvingade ukrainskan till ett nytt tie break i det andra setet, men var inte tillräckligt skicklig för att ta matchen till ett tredje set.

– Ska jag vara helt ärlig har det inte hänt så många gånger att jag går ut och förlorar två tie break. Jag brukar vara ganska stark i de lägena, så det är klart att det känns förj-ligt just nu, sa Johanna Larsson till Radiosporten.

Bondarenko vann alltså i tvåa raka set (7-6, 7-6) och kvitterade Fed cup-matchen till 1-1.

Den svenska förbundskaptenen Maria Strandlund Thomsvik var lite besviken efter den första dagen, även om 1-1 var rätt så väntat på förhand.

– Jag hade såklart förhoppningar om att vi skulle ta båda singlarna. Jag tycker att våra spelare är så pass bra, sa Strandlund Thomsvik till Radiosporten.

Hur viktigt är det att säkra detta i singelspelet i morgon (lördag)?

– Jag fortsätter att ta en match i taget, men det är klart att man vill avgöra detta så snabbt som möjligt. En avgörande dubbel är det mycket nerver i, men samtidigt har jag sett Johanna och Sofia spela så mycket dubbel och har vunnit en WTA-titel.

– Vi ska försöka avgöra detta så fort som möjligt såklart.

Gunnar Brink
gunnar.brink@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".