1 av 2
2 av 2
Amerikansk fotboll

USA på paus - Super Bowl är här

"Alla ser Superbowl, oavsett vilka som möts"
5:16 min

 Natten till måndagen, svensk tid, spelas Super Bowl inför årets största TV-publik. Tävlingen är i USA en helgdag som i uppmärksamhet påminner om julafton.

Rodeon som är i stan kör fredag och lördag, det är ingen ide att ha något på söndagen. Dom fåtal NHL matcher som avgörs ligger tidigare på dagen, det går helt enkelt inte att konkurrera med Superbowl .

Dom fåtaliga som köpt biljett är redan på plats i Dallas, en del åker dit utan biljett och är beredda att köpa en på plats för 3600 dollar styck.

Ett snökaos i Dallas har dock satt sin prägel på årets Super Bowl med stora förseningar för fans som ska dit. Och ett snöskred från taket två dagar före matchen orsakade skador på flera människor och ett tält vid sidan av arenan.

Men inte ens det stör denna händelse. Folk köper fortfarande biljetter för att se matchen i just såna tält för 200 dollar styck.

Det är två meriterade lag som möts. Pittsburgh Steelers söker sin sjunde seger, Green Bay Packers sin fjärde. Green Bay tog sig till final som wild card-lag, dom fick spela en extra match på vägen. Men trots det är Green Bay knappa favoriter, bland annat beroende på sin Quarterback Aron Rodgers.

I football spelar man med helt olika uppställningar i försvar och anfall och dom flesta tror att det blir försvarspelet som avgör. En jämn match förväntas och dom flesta tror att Packers vinner, men med mindre än en touchdown.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".