Knäoperation väntar Carlén

Oscar Carlén: "Inget större trauma"
0:47 min

Oscar Carlén har skadat fått en korsbands- och meniskskada i knät och tvingas till operation. Landslagsspelaren väntas blir borta i minst ett halvår.

Oscar Carlén fick stå över matchen mot Danmark i VM-mellanrundan för några veckor sedan på grund av smärta i knät. Tysklandsproffset kunde dock fullfölja turneringen och fanns med när Sverige förlorade semifinalen och bronsmatchen.

– Jag har känt av det och känt att det inte varit riktigt hundraprocentigt. Samtidigt har jag kunnat träna för fullt och inte haft några större problem, säger Carlén till Radiosporten.

Den nya knäskadan kom när han spelade med klubblaget Flensburg i går. I första halvlek mot TSV Hannover-Burgdorf kom Carlén snett i en stegisättning och vred sig i smärtor.

Dagens undersökning visade att svensken har fått en korsbands- och meniskskada i knät och måste opereras. Han kan bli borta sex till åtta månader.

– Jag har som mål att operera mig i Sverige och det ser väl ut att bli så också, säger Carlén.

Skadan betyder att Carlén missar vårens EM-kvalmatcher.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Peter Sundkvist
peter.sundkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".