ridsport

Baryard Johnsson trea i världscupklassen

Ryttaren Malin Baryard Johnsson blev trea i världscupklassen i spanska Vigo på lördagskvällen – en placering som hjälper henne allt närmare världscupfinalen i Leipzig.

Baryard Johnsson startade allra först i grundomgången och var tillsammans med hingsten Tornesch 1042 felfri. Det såg länge ut att räcka till en bra placering men på slutet av klassen rullade "nollorna" in och 17 av 36 startande ryttare gick till omhoppning.

Som första ryttare i omhoppningen var det bara för svenskan att satsa. En felfri ritt på en bra tid skulle visa sig sätta press på efterföljande ryttare. Flera av dem hittade ännu snävare svängar men till priset av både ett och två nedslag. Två fransmän och tidigare europamästare, veteranen Michel Robert och nuvarande världsettan Kevin Staut, var ryttarna som lyckades peta ner Malin från första till tredje plats.

Pallplatsen var ändå värd 25 000 euro och gav henne dessutom ett rejält kliv uppåt i den totala världscupen, från tjugonde till elfte plats. Därmed har hon en god chans att göra Rolf-Göran Bengtsson sällskap till världscupfinalen i Leipzig den sista helgen i april.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".