1 av 2
2 av 2
Foto: Peter Dejong / AP / SCANPIX
Tennis

"Han bubblar av självförtroende"

Björn Hellberg: "En magnifik upptakt på säsongen"
3:31 min

Tennisexpert Björn Hellberg är imponerad av Robin Söderlings starka start på säsongen med två ATP-titlar.

Robin Söderling är tveklöst årets spelare på ATP-touren. Under söndagen försvarade svensken sin titel i Rotterdam genom att vinna finalen mot fransmannen Jo Wilfred Tsonga med 6-3, 3-6, 6-3.

Radiosportens tennisexpert Björn Hellberg hyllar västgötens starka start på tennisåret.

– Han har fått en magnifik upptakt på säsongen. Han har vunnit i Brisbane och har vunnit i Rotterdam och dessutom gjort sin bästa insats i Australian open där han tidigare har misslyckats ordentligt, säger Hellberg.

– Det ser mycket, mycket bra ut. Han bubblar av självförtroende.

Robin Söderling hade på förhand ett statistiskt överläge mot fransmannen Tsonga med tre raka segrar utan setförlust.

– Det märktes i början att Tsonga var präglad av stundens allvar. Han fick inte igång sitt normalt så vinnande spel. Efter hand spelade Tsonga upp sig och då fick Söderling verkligen bekänna färg, säger Hellberg.

– I det långa loppet mäktes det att Tsongas backhand var för svag och det utnyttjade Söderling som har varit väldigt stark i avgörande ögonblick.

Just förmågan att lyfta sig när det gäller som mest är en egenskap som Hellberg särskilt lyfter fram hos den svenske världsfyran.

– Framför allt tycker jag att det verkar som att Söderling alltid verkar mogen när det drar ihop sig till avgörande.

– Han är bättre än han var vid motsvarande tidpunkt i fjol och då var han ändå mycket bra. Jag skulle vilja säga att han är snäppet vassare.

Jon Kärneskog
jon.karneskog@sr.se

Andreas Lindman
andreas.lindman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".