Foto: Jacques Brinon / AP / SCANPIX
Trav

Bosse Fransson: "Bästa duellen jag upplevt!"

Bosse Fransson: "Ready Cash är en briljant häst"
4:28 min

Maharajah och Örjan Kihlström lyckades inte ta revansch på Ready Cash i Prix de France. Den franske Prix d'Amerique-vinnaren var före i mål – igen.

De två stjärnhästarna travade 1.10,3 men den franske Prix d'Amerique-vinnaren var före i mål - igen.

– Det känns surt att vi inte fick vinna i dag, sade Kihlström till TT.

– Jag har aldrig under mina 60 år i travet sett någon sådan duell mellan sådana topphästar, nos vid nos, i två raka lopp, sade Radiosportens travexpert Bosse Fransson i Sportextra.

I Prix d'Amerique utkämpade Maharajah/Örjan Kihlström en härlig duell med Ready Cash, körd av Franck Nivard. I utgången av sista kurvan kopplade hemmastjärnan greppet och höll undan till säker seger.

– Jag kunde inte ha kört annorlunda och Maharajah gjorde ett fantastiskt lopp. Vi fick helt enkelt stryk av en bättre häst, konstaterade Kihlström efter sin bästa placering i Prix d'Amerique på Vincennes.

I Prix de France, som Kihlström vunnit två gånger med Naglo, skruvade han upp tempot ytterligare. Efter knappt halva loppet kom han fram utvändigt om ledande Lana del Rio och tempot var mördande - strax under 1.10,0. Men den här gången hade Franck Nivard hittat ryggen på Kihlström och över upploppet lyckades han spurta förbi med en hals tillgodo. Det skillde bara åtta hundradelar i mål på den sammanlagda tiden.

– Jag förstod att det skulle bli svårt när Ready Cash fick rygg på oss. Det var sämsta tänkbara för vår del och jag hade förstås hellre velat haft ledningen med Ready Cash utvändigt, sade Kihlström till TT.

– Ready Cash var lite bättre igen än Maharajah men den här gången fick han också ett bättre lopp. Jag är jättenöjd med hästens insats men samtidigt känns det jäkligt surt att inte få vinna ett av loppen i varje fall, det hade han varit värd.

– Det ovanliga är att Sverige har en stjärnhäst som har den typiska franska egenskapen, enorm styrka, medan Frankrike har den speediga hästen. Och det är klart att Ready Cash är en briljant häst, säger Bosse Fransson.

TT/Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".