handboll

Nästa landslagsstjärna knäskadad

Kim Ekdahl Du Rietz: "Det känns läskigt"
1:17 min

Kim Ekdahl du Rietz fick kliva av mot Sävehof med en knäskada. Han är själv orolig men vet ännu inte hur allvarligt det är.

– Så ont har jag inte nu egentligen. Jag landade efter att ha skjutit ett niometersskott och fick en smäll rakt över knäskålen när jag själv hade sträckt ben. Jag fick nån överstäckning och det känns jäkligt läskigt.

För tre år sedan drabbades Ekdahl du Rietz av en liknande skada och var borta i tre veckor. Han önskar att det är något liknande igen men är orolig.

– Ja, det är jag.

Den 9 och 13 mars spelar det svenska landslaget EM-kval mot Slovakien. Redan nu finns niometersspelarna Oscar Carlén, knä, och Kim Andersson, tumme, på skadelistan. Samma månad vankas det slutspel i elitserien.

– Det har gått bra på sistone då det hade varit juste att rida vidare på den här VM-vågen ett tag till. Det skulle vara tråkigt att missa några veckor och sen komma tillbaka till slutspelet, säger Ekdahl du Rietz, som ska läkarundersöka sitt knä.

Annars var det ett glatt Lugi som lämnade Partille. Serietvåan Sävehof besegrades med 27-23.

– Vi spelar stabilt och har tryggt försvarsspel hela matchen och det ger oss trygghet framåt också, säger Lugis Mikael Söndergaard.

Lugi är trea i tabellen, åtta poäng bakom tvåan Sävehof.

– Vi var väldigt dåliga i dag, Lugi var bättre än oss. Vi var inte alls med från start, säger Jonathan Stenbäcken.

I bottenmötet mellan Hammarby och Lindesberg i Eriksdalshallen vann hemmalaget med 36-32. Lindesberg ligger sist, sex poäng upp till H43. Hammarby har tre poäng upp till tryggheten där man slipper kvala.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Per Kahl
per.kahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".