13 mål i en och samma match

Sitter på Honda Center igen - heta Ducks möter underpresterande Washington Capitals. Spännande målrikt... VÄLDIGT MÅLRIKT. Matchen slutar 7-6 till Capitals.

Ovechkin gör mål.. Getzlaf, Ryan gör mål.Johansson med assist. Bäckström likaså.. flera stycken- två.... Bäckström känner man alltid igen slår det mig han har alltid huvudet på sned och baken ut liksom.

... Samtidigt har Toronto som alldeles nyss hade tre målvakter snart bara en. Jean Sebastien Giguere blev utbytt skadad efter en period mot Buffalo och James Reimer fick hoppa in. (Toronto vann matchen med 2-1)Monstret Jonas Gustavsson får inte ens träna ännu efter sin senaste hjärtoperation och Toronto som redan börjat byta lite folk får snart bestämma sig vad dom tror om läget denna säsong.  Dom är bara sex poäng från slutspel.... 

Francois Beauchemin  spelar första hemmamatchen för Ducks hitbytt från just Toronto. Han är en tidigare Duck och togs emot under stora ovationer. Ni som hörde Lilja i ICEGUYS senast vet att dom redan hade för många backar...  Men Lilja spelar, Brookbank och Mara vilar..

Ducks och Kings har ALDRIG varit i slutspel samtidigt men i väntan på den här matchen ser vi på TV skärmen hur Kristian Huselius bränner sista straffen för Columbus och Los Angeles Kings vinner i Columbus och man får ju lika många poäng hur man än vinner så det var viktiga två poäng för Kings... och en olycklig tappad poäng för Columbus.Kings just i denna sekund på slutspelsplats.

Kul med Ducks Bobby Ryan- min nya idol-  sen lagkaptenen Ryan Getslaf kom tillbaka  spelar han och Bobby Ryan och  Corey Perry i samma kedja... en av NHLs bästa formationer... och Ryan vräker in mål. Sen har du Selänne med  Kouivo och Jason Blake i en annan och  . Ducks är bra.  Men ikväll då Washington bättre.

 Tänkte på vilken otrolig otur det var för Foppa att råka ut för Columbus Samuel Påhlson i sin första match. Han är ju kanske den gnetigaste spelaren i världen, bäst på att plocka bort stjärnor och vara i vägen och gneta på.  Ni kanske minns hur dom brottades i slutet av den matchen?  Jag tror då när Foppa halvlåg uttröttad på isen medan Påhlson åkte därifrån med bestämda skär... då började nog beslutet växa fram inom Foppa... 

  1.  Ducks målvakt , schweizaren Jonas Hiller; mannen med den snyggaste målvaktshjälmen/masken I NHL, har dock problem och möjligen hade han inte den BÄSTA masken- Hiller är nästan den enda spelaren någonsin som lyckats skada sig under en All Star match då  han fick två skott rakt på gallret och nu är  han sen dess till och från yr och förvirrad och efter att just ha kommit tillbaka och spelat så är han ikväll åter uppsatt på skadeslistan.   

Vi har alla fått små oranga handdukar och publiken viftar med dom. Dom är från Tiger Woods lustigt nog. Det står build robots, launch rockets, play golf på dom. Vi sitter nog alla och tänker på alla don´ts som skulle kunna stå på den istället Don´t fuck around t ex.

Herregud Avalanche har tagit poäng!!! Visserligen bara en poäng eftersom Pittsburgh vann på övertid men ändå. Är det ändå nio raka förluster?Nej.. det räknas som oavgjort ju.. Tjoho.

Matchen jag ser denna afton är helt galen 1-0 blev 1-2 blev 4-2 blev 4-4 blev 5-4 och nu slåss dom....Och allt detta efter bara två perioder... Men så i början av tredje perioden 5-5 som helt enkelt är en skitsnygg framspelning av  Bäckström till Knuble. Direkt efter har han två ljuvliga pass till Ovechkin. Undrar om han inte är bäst på isen just nu. Tänkte jag säga och då gör drömkedjan Getzlaf. Perry och BOBBY RYAN!!! 6-5....

Calgary vann igen och Dallas förlorade igen. I samma match. . Mikael Backlund bidrog med ett målpass till Calgarys seger över minikrisande Dallas med 4-2. Dallas halkar ner i tabellen och ligger bara en poäng före Los Angeles Kings som är nedanför slutspelsstrecket igen. Calgary nu på sista slutspelsplats så Kings var där bara några timmar faktiskt.  ANAHEIM,Nashville, San Jose, Dallas, Calgary har alla 68 poäng.Dallas coachen. Marc Crawford är galen på lagetsom  ju t o m låg före Detroit ett tag men nu ligger med bland alla nevösa hiss-lag..

Washington kvitterar till 6-6.  Vilken match...Och till sist gör Capitals 7-6 och vinner. Mycket mer om Capitals på söndag i ICEGUYS.

Annika Greder Duncan
radiosporten@sr.se