bandy

Experten: "Häftigt och tufft att välja Hammarby"

2:43 min

Sista omgången av bandyns elitserie är spelad och kvartsfinalvalen är klara. Radiosportens bandyexpert Kenth Hultqvist är imponerad av Edsbyns val av Hammarby som motsåndare.

– Det är ett häftigt och tufft beslut av Edsbyn att möta Hammarby, det är riktigt kul. Speciellt också då Hammarby och SAIK kommer på samma sida så blir det också väldigt speciellt, jag tror att Sandviken har en viss rädsla för Hammarby, säger Kenth Hultqvist.

Trots att det är friskt vågat, tror Kenth Hultqvist inte att Edsbyn går vidare till kvarten.

– Det är ett bra beslut av Peter Törnberg att gå in och visa att man vill någonting. Men jag tror att Hammarby blir för svåra helt enkelt, de har haft sin svacka och kommer bli oerhört svåra här i slutspelet. Det blir tufft in i det sista, men jag tror att Hammarby går vidare till semifinal.

Sandviken mot Västerås, hur går det?

– Sandviken är ett fantastiskt lag, och Västerås ska inte slå dem om man ser till säsongen. Västerås har haft det tufft, det blir match men Sandviken vinner, säger Kenth Hultqvist.

Sirius avslutade serien på ett bra sätt, om man bortser från storförlusten mot Sandviken i sista omgången.

– De kommer att kunna störa Bollnäs, men jag har svårt att se att de är vinnare efter fem matcher, Bollnäs är riktigt starka, inte minst hemma, det kommer att avgöra det här, säger Kenth Hultqvist.

Och så möter Villa Lidköping Broberg.

– Villa ville gärna ha Broberg, Broberg kommer att bli väldigt bra mot Villa. Jag tror att villa kommer att få det svårt, Broberg kommer att dra den här serien till fem matcher.

Vilka två lag ser vi i Uppsala i final?

– Sandviken och Bollnäs.

Vem vinner?

– Bollnäs, säger Radiosportens bandyexpert Kenth Hultqvist.

John Antonsson
john.antonsson@sr.se