golf

Sex bogeys förstörde Pettersson dag

Sex bogeys och en dubbelbogey förstörde den andra dagen för Carl Pettersson i PGA- tävlingen i Pacific Palisades i Los Angeles.

En birdie men sex bogeys och en dubbelbogey och ett resultat på sju över par förstörde den andra dagen för Carl Pettersson i PGA- tävlingen i Pacific Palisades i Los Angeles.

Carl som delade ledningen efter den första dagen med 67 slag fyra under par rasade förstås i sammandraget men klarade precis cutten med totalt 67+78 totalt - tre över par och en delad 69:e plats.

Tävlingen bröts på grund av mörker utan att en handfull spelare hann spela färdigt. Pettersson hade på sina fyra första tävlingar för året missat cutten två gånger.

Robert Karlsson som spelar i sin första PGA-tävling för säsongen hade däremot en bättre andra dag med sex birdies, men också fem bogeys varav en på sista hålet- 70 slag- ett under par för dagen och totalt. 71+70, det vill säga 141 slag.

Han ligger sju slag efter amerikanen Fred Couples som är i ensam ledning, åtta under par med totalt 134 slag.

Svenskarna spelade på förmiddagen och klarade sig undan det värsta regnvädret som smög in under eftermiddagen. I morgon förväntas mycket regn och blåst.

Radiosporten kommer vara på plats och ett reportage kan ni höra i söndagens Sportextra. Det finns en risk att tävlingen drabbas av förseningar på grund av vädret men på söndag ska förhållandena bli bättre.

Annika Greder Duncan
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista