Joachim "Pim-Pim" Johansson. Foto: PRB.

"Pim-Pim" vann svenskmötet

Joachim ”Pim-Pim” Johansson är ende svensk kvar i Wimbledons herrsingel. ”Pim-Pim” vann svenskmötet med Jonas Björkman efter fyra set.
Thomas Enqvist föll mot holländaren Sjeng Schalken, och Thomas Johansson var chanslös mot Roger Federer.

Joachim ”Pim-Pim” Johansson vann den jämna drabbningen med landsmannen Jonas Björkman med
3-1 i set, i en match där de tre första seten gick till tie-break. Till slut vann Johansson med 6-7 (5-7), 7-6 (7-5), 7-6 (8-6), 6-3.
I den fjärde omgången ställs Joachim Johansson mot tysken Florian Mayer som slog ut Wayne Ferreira, Sydafrika, med 3-1 i set.

Thomas Enqvist hade ledningen med 2-1 i set och matchbollar vid två tillfällen i tie-break i fjärde set mot holländaren Sjeng Schalken, men det blev till slut ändå förlust. Schalken vann tie-breket i fjärde med 10-8 och vann sedan femte och avgörande set med 6-2. Holländarens segersiffror skrevs till 5-7, 6-2, 3-6, 7-6 (10-8), 6-2.

Även Thomas Johansson är utslagen ur Wimbledon. Johansson kunde inte rubba den regerande mästaren Roger Federer som vann med 6-3, 6-4, 6-3.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".