Foto: Björn Olsson/SCANPIX
handboll

Fattiga RIK räddas av sponsor

RIK:s sportchef Marko Milkovic: "Underbart skönt"
2:08 min

Handbollsklubben Redbergslid IK har säkrat elitlicensen för nästa år och tryggat ekonomin för tre år framåt.

Göteborgsklubben, som tränas av Radiosportens handbollsexpert Magnus Wislander, har under flera års tid kämpat med att få balans i ekonomin och klara elitlicensen.

Nu verkar kampen vara över, åtminstone tillfälligt. En storsponsor har gått in med flera miljoner och räddar nu klubben undan konkurshot.

– Det känns underbart skönt utifrån att vi nu kan fokusera på de frågor som är viktiga för föreningen och det är ju naturligtvis idrotten, säger sportchefen Marko Milkovic till Radiosporten.

Ni har ju haft stora ekonomiska problem, hur ska ni hantera de här pengarna?

– De här pengarna kommer vi vara väöldigt försiktiga med. Vi kommer inte springa runt och köpa spelare, utan vi kommer fortsätta jobba med vår utbildningsmodell där vi utvecklar unga talanger till duktiga elitseriespelare.

– Vi ska naturligtvis använda slantarna för att sanera ekonomin, men det blir inga vidlyftiga affärer. Det har vi haft nog av.

Är det här det bästa som har hänt klubben på länge?

– Ja, det är väl det bästa som har hänt sedan vi spelade vår senaste SM-final och cupvinnarcup-finalen 2003/2004. Det här är fantastiskt positivt för föreningen.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".