Tiden rinner ut för Lindesberg

–Vi tar oss till kvalserien, lovade Lindesbergs vänsternia Tobias Warvne i Radiosporten i veckan. Det ser ut som att han får det svårt att leva upp till löftet.

Efter att "liket" Lindesberg vunnit mot både Alingsås och H43, var det med spänning jag for till Österporthallen för att med egna ögon se om LIF hade hittat en segerformel även mot Ystads IF.

Till en början såg det så ut och laget skaffade sig en fyramålsledning i den första halvlekens mitt. Men – när laget åkte på en utvisning verkade det som om västmanlänningarna aldrig tränat att spela i undertal.

Det blev felpass på felpass och laget hängde inte med i försvaret alls. YIF satte dessutom dubbelpunkt på både Warvne och Binai Aziz, och då var de övriga tre utespelarna lika vilsna som polisen i Palmeutredningen.

Hade inte Lindesbergsmålvakten Sebastién Ehnevid inte hållit landslagsklass (åtminstone belgisk), så hade det blivit en katastrofförlust. Nu blev det bara nio mål sedan Lindesberg nätat endast sju gånger i den andra halvleken.

Gonggongen gick definitivt när Oskar Erixon dammade en straff i ansiktet på Ystadsmålvakten Leo Larsson efter 38 minuter. Larsson gick ner för räkning, men det var Erixon som knockades. Domarna drog fram det röda kortet eftersom de ansåg att Erixon varit vårdslös med sitt straffkast.

Efter det hade Lindesberg varken en högersexa eller straffskytt kvar på banan och bussen tillbaka till Bergslagen gick väl redan då. Som tur var för Linde föll H43 senare på kvällen med uddamålet mot Redbergslid. Luckan upp till skåningarna är konstant fyra poäng, men matcherna blir färre.

Till sist: vi lyfter på hatten för IFK Tumba, som den här kvällen fixade elitseriebiljetten. Det blev lite västgötaklimax eftersom laget bara fick oavgjort mot Helsingborg. "Teoretiskt" kan fortfarande IFK Ystad gå förbi, men då måste Tumba förlora allt och dessutom tappa 40 mål.

Det kommer naturligtvis inte att hända. Stockholm får två elitserielag på herrsidan till hösten (för Bajen lyckas väl inte schabbla med ekonomin ännu mer?). Grattis!

Paul Zyra
paul.zyra@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".