Bobby Ryan spöade Mike Modano och Detroit

Jonathan Ericsson fyller år och Johan Franzén har anslutit till laget efter att ha blivit pappa precis. Hur många tårtor blir det då? Själv sitter jag på Anaheims Arena och är lite kluven. Jag håller på Red Wings ALLA svenskar men också på Ducks för att det blir bra för mig om dom går till slutspel.

Niclas Lidströms klubba gick av för en stund sen i PP 5 mot 3 när han skulle skjuta ett slagskott . Matchen i matchen mellan 40 åringarna Lidström/ Selänne oavgjord hittils. Duellen mellan förebilden Mike Modano och fanset Bobby Ryan oavgjord hittills.

Många i publiken håller på Detroit. Arenan är lite halvglest besatt.

Matchen mellan Red Wings fans och Ducks då.. liten övervikt för Red Wings rödklädda ..man vill inte höra röda havet så någon i pausen.. The Red Sea.  Detroit har fans överallt i USA. 

Ett tag hade ju Red Wings massa ryssar i laget innan dom skaffade massa svenskar och då hade deras fans här i Los Angeles ofta ryska CCCP tröjor på sig. Fetisov, Fedorov, Larionov, Kozlov och Konstantinov spelade ihop i en ryssfemma .

Jag gjorde ett TV-rep en gång om det- det klippte TV 4 sönder och tog bort alla mina speakertexter och Ola Wenström gjorde en ny speaker och satte sitt namn på inslaget. Jag intervjuade Fetisov minns jag . Jag är inte bitter men jag har gott minne. Jag pratade om Detroits Klapp- Klapp- spel och det tyckte Wenström var fånigt och barnsligt så han tog bort det.....

Det fanns ju inte internet på den tiden men pappa skvallrade. Du hördes inte alls sa han indignerat och fortsatte:  istället hördes en reporter som lät som han hade en flundra i munnen...  OK sa jag... då vet jag.

Men det där är väl en 14-15-16 år sen så det är ju tur att man inte är långsint.

Tillbaks till nutid där Red Wings tagit ledningen 1-0 efter mål av Datsyuk framspelad av Lidström och Holmström. Så ska det se ut. Lidström- Selänne 1-0. 

Det verkar på allvar nu som Sacramentos NBA Basket Lag Kings ska flytta hit. Och spela just här. I Honda Center. Men då får dom INTE heta Anaheim Kings. För det vore förvirrande.

Jag börjar tro jag har snott flundran från Richard Henriksson... Har jag det Richard? OK det var nåt LIKNANDE som pappa sa. 

Bobby Ryan gav mig en av sina klubbor när jag intervjuade honom. Han var så ledsen för att han missat mig efter en tretimmars iskall  träning jag gick på bara för att intervjua honom. Den är jättefin.

Den här ska jag lotta ut bland ICEGUYS och USA-blogg- fans sa jag när jag kom hem men då började M:s underläpp darra och han sa: Jag är ditt största fan. Så tyvärr...Han fick den...

Men jag ska lägga ut en bild på den sen...

Jag gillar asociala medier bättre men bloggar är lite kul ändå. Eftersom Red Wings är här ska jag sluta med några bevingade ord för oss moderna journalister :

Om alla fakta inte sitter- publicera det ändå på twitter... 

Om din story är tunn som en urvattnad grogg släng ut  allt det lilla du vet i en blogg!!!!

Dom där hittade jag just på men snart kommer någon annan påstå att dom hittat på det.  För flera år sen. 

Hur kan Wikileaks grundare klaga på att information kring hans  rättegång läcker ut?  Den som gräver.. grop... faller i... fallera.

Och nu är vi tillbaka på födelsedagssången för Jonathan Ericsson!!! Han är från Norrköping och där föredrar dom ofta Grodan Bolls " Vi är så glada idag, att du har födelsedag.." 

Fredrik Modin är med sina 6 NHL klubbar uppe och tangerar bröderna Mikael och Niiklas Anderssons rekord men Mikael Nylander och Anders Eriksson är väl värre? Fort den som kan vilken svensk har spelat i flest  NHL klubbar ?? Vinnaren ska få.. en bild på Bobby Ryans klubba i min hästhage...

Nu kvitterade Ducks på pass från Teemu... 1-1 mellan 40 åringarna.!!!!

Det spelas fler matcher... notera gärna att Henrik Karlsson fick hoppa in i Calgarys mål när dom fick stryk med 6-4 av Chicago sen Kiprusoff släppt in fyra mål.. Modin fortfarande på läktaren... Chicago helt plötsligt fyra i NHL väst...

OCH MATCHEN I ANAHEIM AVGÖRS AV BOBBY RYAN PÅ ÖVERTID!!! Han drogs ner när han kom fri och satte själv straffen.  Bobby Ryans match i matchen mot Mike Modano 1-0. Väl hemma tittar jag på klubban i hörnet. Den ser stolt ut.

I Iceguys på söndag får ni träffa sex Detroitspelare och tre från Vancouver. All Swedish....

Annika Greder Duncan
annikagrederduncan@gmail.com

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".