Ingen nolla för sur Henke

Henke Lundqvist har hållit nollan nio gånger den här säsongen... Låt mig nu bara säga det att det INTE blir en tionde här i Anaheim ikväll... Han har släppt in tre mål i första perioden varav TVÅ exakt likadana av Lubomir Visnovksy - slagskott från ovansidan av Henkes vänstra tekningscirkel TYDLIG avisering.. PANG. Och två mål.

Tur att man var här redan på träningen och pratade med Henke..  efter matchen kommer du vara så sur om ni torskar sa jag då...

– Japp, sa han.

– Bra att du vet det. För det tänker jag vara. 

Nåja just nu bara en period spelad och 3-1 till Ducks så vi får väl se... men spännande ska det bli.

Att se hur sur han är. 

Efter två perioder är det fortfarande 3-1 till Ducks.

Och spännande är det för Ducks som jagar slutspel men inte kan nå upp dit ikväll, och Rangers som hotas underifrån hela tiden av Buffalo, och Carolina och Atlanta och Toronto, och en del menar att Devils hotar dem och ja... det är en hotfull värld för Rangers som rasat ihop och missat slutspel förr.

Ducks och Rangers har inte mötts sen oktober 2009.. i New York - början av förra säsongen.. nu har de säsongens enda möte här i Los Angeles. Los Angeles visar sig från sin soligaste sida även om massa sardiner begick självmord igår vid Redondo Beach. Eftersom Rangers nästan aldrig är här så visste inte Henke så mycket om Los Angeles. Laget hade dessutom hängt i Palm Springs.

Man kanske kan prata med den där Mats Zuccarello Aasen om Henke är för sur. Norrmän är ju alltid lite halvlyckliga...

Jag sitter här och blir lite Espen nostalgisk. Då hette arenan The Pond och Espen spelade med Teemu Selänne och Tomas Sandström i den sk SAS kedjan. Varje gång Espen Knutsen gjorde mål (han gjorde tre) fick jag köra över hela stan till ett upplänk-ställe för norska Tv2:s räkning. Ja herregud vad man börjar bli gammal. 

Har ni tänkt på hur mycket snyggare man blir när man blir äldre? Jag tittade på en gammal svensk reklamfilm med bröderna Sedin när de såg ut som smårundkindade keruber. Nu ser de ju bra ut. Folk blir snyggare när de inte har så mycket babyfett kvar på sig. Män blir som snyggast kring 47. Kvinnor när de snart ska fylla 55. 

Detta är dock inte sant här i Hollywood.. för här skaffar sig folk feta läppar och vilt uppspärrade blickar och evigt förvånade uttryck när de börjar plastikoperera sig vid 18 års ålder. De kanske inte ser gamla ut men de ser inte kloka ut. De ser inte ens ut som sig. Jag såg Kirk Douglas på Oscarsgalan... tror jag... Han såg ut som ett misslyckande hos Mme Tussauds . Och väldigt förvånad såg han ut... Men väldigt lite som Kirk Douglas. Jag tror inte ens han hade kvar gropen i hakan så hårt spänt var hela fejan.

Oturligt nog för Rangers så fick både Carolina och Atlanta poäng i deras möte. Matchen avgjordes efter straffar och Carolina vann med 3-2.

Oturligt nog för Ducks så fick både Calgary och Dallas poäng i deras möte. Matchen avgjordes efter straffar och Calgary vann med 4-3. 

Oturligt nog för Nicklas Bäckström så kunde han inte vara med mot Edmonton efter att inte ha missat en enda match i hela sin NHL karriär. Han skadade sin tumme igen när han föll på den i förrgår. 341 matcher spelade han i rad. 

Tampa Bay slog Chicago med 4-3. Matchen avgjordes efter straffar. Steven Stamkos ett mål en assist för Tampa Bay Lightning fortfarande tre poäng efter Daniel Sedin i poängligan.

Jobbigt med alla matcher som går till övertid och straffar och då tre poäng delas ut för det gör att ingen blir avhängd liksom. Och eftersom det inte spelar nån roll om du vinner på övertid eller under ordinaire tid... du får ju två poäng i båda fallen - så blir det meshockey mot slutet av jämna matcher fram till övertid... Dom borde införa tre poäng för seger under ordinarie matchtid. Kan man tycka. 

En som åldrats ganska mycket på sistone utan att ha blivit snyggare är  Charlie Sheen.

Los Angeles Kings vann rakt av borta mot Detroit med 2-1. 

Nu gjorde Bobby Ryan mål på Henke också på en dunderkontring ihop med Corey Perry... 4-1. Ändå varnade jag Henke för Bobby Ryan. Undrar om jag ska påminna honom om det.......

Men Rangers gör 4-2 genom Gaborik och det är 14 minuter kvar. Det vore kul med ett norskt mål nu...

Men akkurat icke så istället Corey Perry framspelad av Bobby Ryan till 5-2. Perrys andra mål. Ryans tredje poäng.. Lekstuga... Oj vilken tur att jag var här på träningen för mitt Iceguys på söndags skull.

Sardinerna i Redondo Beach dog av syrebrist visade det sig. Dom fördes dit av väder och vind och sen var dom så många att dom kvävdes.  Här är det ganska glest med folk på läktarna trots en viktig match och fast Rangers inte varit här på flera år.

Annika Greder Duncan
annikagrederduncan@gmail.com

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".