1 av 2
2 av 2
Handboll - EM-kval

Experten efter kvalsegern: "Finns mer att önska"

Vår expert Christina Ström om den svenska insatsen
0:54 min

Sverige besegrade Slovakien med 26-21 och tog ett stort steg närmare EM i Serbien nästa år.

Sverige var stegen före Slovakien hela den första halvleken och hade 12-8 efter de första trettio minuterna. Men känslan var att det kunde ha varit mer.

– Man måste höja nivån på varje individ. I det uppställda spelet har vi oerhörda problem idag. Det byttes runt ganska mycket bland spelarna under de sista tio minuterna och det blir inget flyt. Det känns som att det saknas metodik, summerade Radiosportens expert Christina Ström i halvtid.

I den andra halvleken så spelade Sverige inledningsvis upp sig och segern var aldrig riktigt hotad. Men trots storsegern så fanns det mer att önska.

– Man gör det som krävs i andra halvlek. Dom gjorde ett ryck under de första tio minuterna och får det där avståndet. Sedan finns det såklart oerhört mycket mer att önska inför framtiden men man gör vad man ska idag och det räcker, sa Ström.

Det blir nu uppehåll i Sveriges kvalgrupp och nästa match spelas mot Montenegro den åttonde juni.  

Paul Zyra
pau.zyra@sr.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".