1 av 2
Zebastian Modin. Foto: Annelie Lanner/Sveriges Radio.
2 av 2
handikappidrott

Han är 2010 års stjärnskott

4:14 min

På tisdagskvällen delade Radiosporten ut sitt pris "Årets Stjärnskott 2010" inom funktionshinderidrotten och pristagare blev den 16-årige blinde längdskidåkaren Zebastian Modin från Frösön.

Priset består av en specialgjord tavelsköld i plexiglas med blindskrift och med priset följer också ett träningsstipendium på 10 000 kronor.

Priset delades ut på tisdagskvällen i samband med basketmatchen i herrligan, Jämtland - Örebro (Jämtland vann med 85-73). Zebastian är ett stort fan av Jämtland basket och följer laget i vått och torrt.

Det är första gången någonsin priset delas ut och Zebastian får priset för sina prestationer vid Paralympics i Vancouver 2010 där hans främsta insats kom på sprinten där det blev brons.

Zebastian var då bara 15 år och spelens yngste deltagare. Bronset var en riktig skräll! Hyllas ska också hans ledsagare Albin Ackerot!

Nu går Zebastian, som också var nominerad vid årets idrottsgalan till priset "Årets idrottare med funktionshinder", i skolan men satsar hårt på längdåkningen där det stora målet nu är Paralympics i Sotji 2014.


Eric Lundin
eric.lundin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista