Handboll

Lugi skrällvände i Cupvinnarcupen

Lugis damer svarade för en präktig sensation i Cupvinnarcupen. Trots att laget sålt ut sin hemmamatch till tyska Blomberg-Lippe, och trots förlust med fem mål i den första matchen är lundatjejerna klara för semifinal.

Båda matcherna spelades i Minden. Den första förlorade Lugi på fredagskvällen med fem mål.

Men svenskorna hade lärt sig av misstagen från den första matchen och gick snabbt fram till en tremålsledning. Den växte till 13–8 efter 20 minuter.

I paus ledde Lugi med 17–14, vilket inte räckte sammanlagt. Men skånskorna startade den andra halvleken ännu bättre än den första; efter 40 minuter var ledningen uppe i sex mål.

Den differensen stod sig till det återstod fem minuter. Trots att hemmalaget desperat satsade på att komma tillbaka, blev det Lugi som drog det längsta strået.

Slutsiffrorna skrevs till 32–25 och Lugi vann sammanlagt med 56–54. Sabina Jacobsen blev bästa målgörare med 11 mål, varav 5 på straff. Petra Skogsberg gjorde 9 mål och Caroline Friberg 5.

Lugi får nu ett späckat program med både SM-kvartsfinaler (mot Skuru) och semifinaler i Cupvinnarcupen!


Paul Zyra
paul.zyra@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista