Malmö vann på Råsunda

Djurgården hade inför kvällens ödesmatch inte besegrat Malmö hemma sen 1999 i superettan, sviten kvarstår. Malmö vann med 2–0 efter en match där Djurgården hade mycket boll men där Malmö spelade smartast

Med både Niklas Skoog och Patrik Andersson borta i Malmö såg det ut att vara uplagt för Djurgården att starta sin klättring i tabellen. Matchinledningen var också pigg från båda sidor men det blev Malmö som gjorde det första målet. Daniel Majstorovic nickskarvade bollen i Djurgårdens straffområde ner till Jon Inge Höiland som skjöt bollen, via Johan Arnengs ben, bakom Dembo Touray.
Det var annars en chansrik första halvlek där kanske Afonso var närmast efter en frispark som Touray gjorde en kanonräddning på.

I den andra halvleken uppträdde Djurgården nervöst samtidigt som Malmö imponerade genom att stänga matchen. Djurgården hade inte en målchans medan Malmö uppträdde som vilket Italiensk topplag som helst. Det har tidigare under säsongen sagts att Afonso inte passar som forward men detta verkade inte brasiliaren veta om. Afonso var farlig under hela matchen och punkterade även matchen när han gjorde 2–0 efter att vänt bort försvaret och skjutit en från en bit utanför straffområdet.

Djurgårdens spelare och tränare hade innan pratat om att det var en match med vinna–eller–försvinna karaktär och kanske satte detta för mycket press på spelarna. Malmös seger kändes aldrig hotad och medan ser det mörkt ut för Djurgården är Malmö fortfarande i allra högsta grad med i diskussionen om guldet.

Matchfakta:

Djurgården–Malmö FF 0–2 (0–1)
0–1 Jon Inge Höiland (11), 0–2 Afonso Alves (78).
Varningar, Malmö FF: Johan Guiomar-Nilsson.
Djurgården: Abgar Barsom, Toni Kuivasto.
Domare: Peter Fröjdfeldt, Eskilstuna.
Publik: 13 380.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista