AIK vann efter stark vändning

När första halvleken spelats på Råsunda och det stod 1–0 till gästande Göteborg var det nog få som trodde på AIK. AIK kom dock in i matchen efter att Stefan Ishizaki kvitterat efter en riktig kanon som borrade sig in i Bengt Anderssons högra kryss. De andra två målen var även de riktiga delikatesser och 3–1 var ett efterlängtat resultat för Solnaklubben som tidigare haft problem med målskyttet.

Innan kvällens möte hade Göteborg bara släppt in 6 mål i årets allsvenska och AIK hade producerat lika många. I den första halvleken såg detta ut som siffror som skulle prägla även torsdagens match. AIK hade mycket boll utan att komma till några direkta farligheter och Göteborg uppträdde stabilt och Ijeh, som på bästa Romario manér tåade in 0–1, var ett ständigt orosmoment. Den första halvlekens dominant var dock Niklas Alexandersson som på ett smart sätt utnyttjade de stora luckor som ofta fanns på mittfältet. 

Alexandersson och de övriga Göteborgspelarna föll dock tillbaka i den andra halvleken och detta utnyttjade Stefan Ishizaki, tillbaka från Genoa, som skjöt in bollen i det högra krysset. Ishizakis mål tände den måltörstande Råsundapubliken och AIK fick ny glöd.
När AIK sedan gjorde 2–1 ville inte Mattias Moström vara sämre och avslutade sin sololöpning från mittlinjen med att skjuta in bollen från 25 meter. 3–1 var även det snyggt när Daniel Hoch sprang mellan två Göteborgförsvarare och kyligt rundade Bengt Andersson innan han rullade in bollen.
Göteborg missade nu chansen att hänga på den absoluta toppen medan AIK nu, i alla fall för en tid, får en chans att pusta ut.

Matchfakta:

AIK–IFK Göteborg 3–1 (0–1):
0–1 Peter Ijeh (38), 1–1 Stefan Ishizaki (52), 2–1 Mattias Moström (60), 3–1 Daniel Hoch (84)             
Varningar, Göteborg: Peter Ijeh, Magnus Johansson                      
Domare: Leif Sundell, Borlänge        
Publik: 12 810                    

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista