Marion Jones imponerade i längd

Det blir deltagande i OS för Marion Jones. I USAs pågående OS-kval i friidrott vann hon damernas längdhopp och hon gjorde det på ett imponerande sätt. Segerhoppet mätte 7,11 meter vilket är det näst bästa hoppet i världen i år.

Dessutom finns det fortfarande en chans för Jones att få en plats i USAs korta stefettlag (4x100 meter). Jones kom visserligen femma på 100-metersloppet i kvalet men om dopningsmisstänkta Torri Edwards stängs av så flyttas Jones upp till en fjärde plats med en plats i stafettlaget som eventuell följd.

Mer friidrott från USA. Medeldistanslöparen Regina Jacobs slutar sin tävlingskarriär med omedelbar verkan. Jacobs var anmäld till 1500 meter i det pågående OS-kvalet men ställer inte upp. Loppet går på söndag – samma dag som förhör hålls med Jacobs angående ett positivt dopningsprov från i fjol.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista