handboll

Kvartsfinalerna införs igen

Olle Hagström: "Får inte till den där riktiga nerven"
0:41 min

Efter kritik mot slutspelsserien återinförs kvartsfinalerna till nästa säsong. Det bestämde elitserieföreningen HEH i dag.

Som Radiosporten berättade i går har de flesta av elitserieklubbarna velat ta bort slutspelsserien och införa kvartsfinaler igen till nästa säsong. Efter att HEH haft möte i dag är det klart att det blir så.

I stället för dagens gruppspel med sex slutspelsmatcher som leder fram till en semifinalserie, återfinförs kvartsfinaler och semifinaler i bäst av fem matcher. Liksom tidigare avgörs finalen i en enda match.

– En enkät har gått ut till föreningarna där man fått tala om hur man vill ha slutspelet i framtiden. Det visade sig att en överväldigande majoritet vill gå tillbaka till kvartsfinal, säger HEH:s ordförande Olle Hagström.

– Det övervägande skälet var att man inte får till den där riktiga nerven i alla de här matcherna i slutspelsserien.

Handbollsförbundet måste visserligen godkänna förslaget på en tävlingskonferens i morgon, men eftersom att frågorna bara rör elitseriklubbarna så finns det ingen anledning att tro att förbundet skulle gå emot elitklubbarnas egna beslut.

Slutspelsserierna som infördes förra säsongen har inte blivit någon större framgång, publiken har uteblivit från betydelslösa matcher och man kan dessutom befara att det sportsliga utfallet påverkats av att redan kvalificerade eller redan utslagna lag varit mindre motiverade i vissa matcher.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".