Konflikt kring Australiens OS-trupp

Det är inte bara i USA som det pratas dopning just nu, utan även i Australien där en konflikt blossat upp. Australiens olympiska kommitté, vill vara säkra på att inte skicka någon dopad idrottare till Aten-OS. Man genomför nu en storstädning i dopningsträsket och har därför valt att senarelägga presentationen av OS-truppen.

Men nu försenas presentationen ytterligare av att en statlig idrottskommission vägrar att offentliggöra namnet på en dopningsmisstänkt idrottare. Detta gör att Australiens olympiska kommitté inte kan ta ut någon trupp eftersom det finns misstankar kring en av olympierna.
Den dopningsmisstänkte är enligt australiskt pressrykte, en friidrottare som ska ha smugglat in otillåtna medel redan 1998.
Asutraliens olympiska kommitté försökte i morse övertyga kommissionen om att offentliggöra namnet, men senare hänvisar till en lag som förhindrar detta.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista