Dede räddade en poäng för Kalmar

Det var en match med flera sidor mellan Örgryte och Kalmar. Den första halvleken var pigg och lagen turades om att föra spelet. Det var dock Örgryte som gick till den andra halvleken med 1–0 efter att Ailton gjort mål. Den andra halvleken var klart sämre men skytteligaledaren Dede kunde med 13 minuter kvar göra så att Kalmars förlustfria svit på bortaplan fortfarande lever.

Örgryte inledde klart piggast och Ailtons mål i den 19 minuten kom efter brassefotboll på hög nivå. Örgryte sjönk sedan tillbaka och på de två efterföljande minuterna skapade Kalmar mer än man tidigare gjort på hela matchen. Kalmar fortsatte sedan att dominera den första halvleken och skulle blandannat fått en straff men man gick till halvtid mållösa.
Den andra halvleken var medioker men det var Kalmar som skapade mest och Dedes kvittering i den 77 minuten kändes rättvis. Örgrytes försvar uppträdde nervöst och de målschanser man hade kom efter individuella misstag av Kalmarspelare.

Matchfakta:

Örgryte–Kalmar FF 1–1(1–0)
1–0 Ailton (19), 1–1 Dede Anderson (77).
Varningar, Örgryte: Johan Anegrund, Johan Karlefjärd. Kalmar FF: Daniel Mobaeck, Jon Björklund.
Domare: Håkan Jonasson, Helsingborg.
Publik: 4 344.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".