Foto: Reed Saxon/AP och Maja Suslin/Scanpix
golf

Svenskor kan försvara titeln

Det kan bli en favorit i repris för Sophie Gustafsson och Anna Nordqvist. Svenskorna är på väg att försvara sin titel i inofficiella par-VM.

Sophie Gustafson och Anna Nordqvist är på väg att försvara sin titel i European Nations Cup, inofficiella par-VM i golf. Svenskorna drygade ut sin ledning i lördagens bästboll, där de hade 68 slag, fyra under par.

Med 199 slag inför slutronden i spanska Alicante är Sophie Gustafson och Anna Nordqvist 17 under par och leder med tre slag före Spaniens Azahara Munoz and Maria Hernandez. Ytterligare ett slag efter ligger Wales med Becky Brewerton and Lydia Hall.

Nordqvist svarade för tre birdies på La Sella-banan på lördagen och Gustafsson en. Den avslutande ronden spelas med greensomes, en variant av foursome där båda spelarna slår ut på varje hål och sedan väljer vilken boll de vill fortsätta med.

– Fyra under par, en stabil rond. Vi fick en riktigt bra start i morse, sade Anna Nordqvist till tävlingshemsidan.

Tredje rondens bästa resultat svarade amerikanskorna Brittany Lincicome och Christina Kim för. De gick runt på 64 slag, åtta under par, men är sammanlagt bara på sjunde plats och åtta slag efter Sverige.

I söndagens rond kommer svenskorna att spela ihop med spanjorskorna.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".