Malmö till serieledning

Malmö FF gick upp i serieledning efter att ha besegrat Halmstad med 2–1. Halmstad var annars det något bättre laget och ett oavgjort resultat hade varit rättvist. Malmös lagkapten, Patrik Andersson, tvingades utgå efter tio minuter på grund av en hälseneskada.

Malmö fick en drömstart när Afonso utnytjade halmstadförsvarets passivitet och rullade in 1–0 redan efter fyra minuters spel. Under den följande minuterna skapade Malmö sedan ytterligare ett par halvchanser.
Matchens gigant, Halmstads Markus Rosenberg, var den som fick fart på Halmstad drygt tio minuter in på halvleken. Först med ett genombrott där malmömålvakten Mattias Asper räddade med en fin benparad, sedan genom ett väl avvägt inlägg till anfallsskollegan Preko som nickade in kvitteringen efter 14 minuters spel. Resten av den den försat halvlleken blev Halmstads. HBK spelade ett rakt anfallsspel och duon Preko/Rosenberg oroade ständigt malmöförsvaret. 
Efter halvtidsvilan mattades halmstadsoffensiven. Malmö tog över allt mer och mitt i halvleken höll sig Jon Jönsson framme på en högerhörna och nickade in 2–1 vid den bortre stolpen. Halmstad hade en del kvitteringschanser men Malmö kunde hålla undan till en seger som för laget upp i serieledning.  

Matchfakta
Malmö FF-Halmstad 2–1 (1–1)
1–0 Afonso Alves (4) 1–1 Yaw Preko (14) 2–1 Jon Jönsson (63)
Varningar, Malmö FF: Olof Persson.
Halmstad: Tommy Jönsson.
Domare: Anders Frisk, Mölndal.
Publik: 20 781

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista