Micke Fransson/AP photo
Motor - STCC

Rydell efter första heatet: "Kul att raca igen"

Rickard Rydell: "Riktigt kul att vara med i toppen"
4:02 min

Richard Rydell slutade fyra det första heatet i årets STCC-premiär. Heatet var Rydells första någonsin i STCC.

Premiären kördes på Jyllandsringen i Danmark, en tävling där Rydell kvalade in som femma. Vann gjorde danska Seatföraren Jason Watts före volvoförarna James Thompson och Tommy Rustad.

– Jag är hyfsat nöjd. Att jag är fyra och första svensk visar ju bara hur stort och internationellt STCC har blivit. Men riktigt kul att vara med i toppen när man gör comeback, säger Rydell som kör för Chevrolet till Radiosporten efter det första heatet.

Kan du berätta om dina första varv?
– Det känns inte som att jag haft ett års uppehåll. Vi har ju varit igång och testat med teamet sedan i januari och vi kände oss bra förebredda inför säsongen. Jag var bra med i början men sedan tappade jag tempo i mitten av racet men sedan kom jag tillbaka och var inte långt ifrån en pallplats.

Kan du jämföra STCC med de utländska serier du kört tidigare?
– Mästerskapen går ju upp och ned i status men just nu har ju STCC fått ett jättelyft då det är många internationella förare som kör. Och ska man jämföra förarmässigt på banorna så är det nog ingen större skillnad mellan VM-serien och den här.

Hur är det att tävla på Jylland då?
– Banan är lite tight och det är inte vår favoritbana. Vi tror vi passar bättre på Mantorp och Karlskoga så vi ser fram emot tävlingarna på hemmaplan.

Innan tävlingarna fortsätter i Sverige så blir det ett andra heat som start runt halv fyra, där tror Rydell han har chanser att köra upp sig.

– Jag tror vi har bra chanser där. Vi startar femma precis som första racet och vi får hoppas att vi klarar de två tighta första svängarna och kan vara med och slåss om pallplatser.  

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".