Mikael Nilsson.

Nilsson klar för Southampton

Halmstad och engelska Southampton är överrens. Från och med nästa onsdag är Mikael Nilsson en southamptonspelare. Det innebär att Nilsson spelar sin sista match för Halmstad på tisdag, hemma mot Hammarby.

Att Mikael Nilsson skulle till Southampton har länge varit klart. Frågan var när det skulle ske. Southampton har velat ha över Nilsson till lagets försäsongsträning nu under sommaren men har enligt Halmstad erbjudit för lite pengar. Hade Southampton och Nilsson väntat med övergången till senare i höst hade Nilsson kunnat gå gratis då hans kontrakt med Halmstad skulle gått ut i november.
Nu har Halmstad och Southamptons kommit överrens om de ekonomiska villkoren i övergången. Hur mycket Southampton betalar för Nilsson vill dock inte Halmstad avslöja.
Nilsson ansluter till Southamptons trupp redan i morgon fredag men återvänder till Halmstad på söndag för att spela en avslutande match mot Hammarby. Enligt en överrenskommelse mellan Halmstad, Southampton och Mikael Nilsson är Nilsson en soouthamptonspelare från och med nästa onsdag.
I Southampton blir Mikael Nilsson klubbkamrat med de båda landslagskollegorna Anders Svensson och Mikael Svensson.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista