Hunter anklagar Jones för dopning

Marion Jones ex-make CJ Hunter anklagar nu Jones för att ha varit dopad i Sydney-OS 2002. I förhör med utredarna i den pågående utredningen kring balcohärvan i USA säger Hunter att han både hjälpt till med och sett Jones injicera otillåtna preparat. Kulstötaren Hunter är sedan tidigare själv fälld för dopning.

Det är tidningen San Francisco Chronicle som har kommit över en del av den utredning som kastat en lång skugga över flera stjärnor i den amerikanska idrottseliten, utredningen kring Balco-laboratoriet.
De förbjudna preparaten som Jones, enligt Hunter, skall ha använt är steroiden THG, uthållighetsförbättrande Epo och tillväxthormoner – preparat som förekommer i utredningen kring Balco-laboratoriet.
Jones advokat har svarat på anklagelserna och säger att Hunter är en hämndlysten och bitter man som velat smutskasta Jones sedan parets skilsmässa 2002. Han säger också att Jones kommer att vidta rättsliga åtgärder mot Hunter för de uppgifter som denne lämnat.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista