1 av 2
2 av 2
friidrott

Ny motgång för Susanna Kallur

Radiosportens Bengt Skött rapporterar från Formia, Italien
1:13 min

Den svenska häckstjärnan avbröt på tisdagen friidrottslandslagets stora vårläger i Italien i förtid, för att i stället åka till en idrottsläkare i München för behandling.

Det hon drabbats av är en oroande känning i ena baklåret.

– Hon har känt sig ansträngd i lårmuskeln de senaste veckorna, säger hennes far och manager Anders Kallur till Radiosporten.

Känningar i baklår är ganska vanliga hos sprintlöpare, men att i det läget, som Kallur nu gör, inte bara vila utan bege sig till den välkände idrottsläkaren Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt för en grundlig undersökning tyder på att hon och kretsen kring henne tar detta på allvar.

– För att förebygga så att det inte ska bli sämre har jag valt att ta det säkra före det osäkra, säger Susanna Kallur själv.

I München ska hon också få ett utlåtande kring den skada som har varit hennes stora bekymmer de senaste två åren, infektionen i ena smalbenet. Men den har läkt, där finns inga problem, inga bakslag. Hon har i april kunnat köra flera tuffa och rappa häcklöpningspass.

Det fanns hopp om en tävlingscomeback på 100 m häck för Kallur i juni. Men den riskeras i stället att grusas av den ansträngda lårmuskel som stört henne här på lägret i Italien.


Bengt Skött, Formia
bengt.skott@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".