Fotbollsövergångar i England

Den engelska toppklubben Chelsea fortsätter att spendera stora pengar på nyförvärv. Senast i raden att skriva på för klubben är portugisen Ricardo Carvalho från Porto. Carvalho kostar Chelsea runt 230, en övergångssumma som kan öka till runt 280 miljoner beroende på hur många matcher Carvalho gör för Chelsea dom tre första säsongerna.

Ukrainaren Sergej Rebrov är klar för engelska division 1-laget West Ham. Rebrov lämnar Tottenham på en fri transfer. Ett hinder kvarstår för Rebrov fortsatta karriär inom den eneglska fotbollen. Han behöver få sitt arbetstillstånd förlängt.
Liverpool har gjort klart med spanske backen Josemi som närmast kommer från Malaga. Priset på övergången hamnar runt 30 miljoner kronor. Det är nye liverpooltränaren Rafael Benitez första stora nyförvärv.
Engelske landslagsmannen Nicky Butt är på väg bort från Manchester United. Butt som haft svårt att ta en ordinarie plats i United får en ny klubbadress i Newcastle. Klubbarna är överens om övergången, återstår bara för Butt och Newcastle att förhandla om de personliga detaljerna.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista