Böter att vänta för Plannja

Svenska basketmästarna Plannja tänker inte ställa upp i Europacupen säsongen 2004/2005. Orsak: Luleålaget tycker säsongen blir för komprimerad för att innefatta spel både hemma i Basketligan och i Europa.
Avhoppet är inte populärt hos internationella basketförbundet Fiba och det mesta pekar nu på att Plannja bötfälls.

Martyn Wydomsky, som är tävlingsplanerare på Fiba, säger till Radiosporten att det med största sannolikhet blir böter för Plannja. Hur mycket pengar det rör sig om avgörs inom några dagar. Även svenska basketförbundet kan komma att bestraffas.
Fiba är tagna på sängen av Plannjas beslut – på Fibas hemsida står det fortfarande att svenska mästarna ska spela Europacupmatch mot S:t Petersburg hemma i Luleå den 24 oktober.
Dennis Aulander, basketexpert och före detta plannjaspelare, är mycket förvånad över att Plannja drar sig ur.
– Under mina nio säsonger i Plannja spelade vi i Europa så gott som varje år. Det är ju ingen nyhet för klubben att det är långa tuffa resor ute i Europa... Det är ett hektiskt program, men jag förstår inte riktigt vad som är skillnaden i år, säger Aulander till Radiosporten.

Martin Järborg
martin.jarborg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".