1 av 3
Annika Sörenstam.
2 av 3
Grace Park.
3 av 3
Se Ri Pak.

Annika favorit i British Open

På torsdag är det dags för damerna att ge sig i kast med årets fjärde och sista major, British Open som i år avgörs på engelska Sunningdale några mil utanför London. Bland favoriterna märks som vanligt en svenska, Annika Sörenstam. 

Annika Sörenstam är titelförsvarare i tävlingen som hon i fjol vann för första gången. Sörenstams målsättning inför säsongen var att vinna en så kallad ”grand slam”, det vill säga att vinna samtliga fyra majors. Målsättningen har inte gått hem, det har ”bara” blivit en triumf – LPGA-mästerskapen i juni.
En avslappnad Sörenstam har ändå målsättningen inför British Open klar – det är seger som gäller, som alltid när det gäller Sörenstam. 

Sörenstam utmanas främst av hemmahoppet Laura Davies som stundtals spelade stor golf i förra veckans Evian Masters. Bra förra veckan spelade också sydkoreanskan Grace Park som efter en lite svagare säsong verkar ha hittat formen. Parks landsmaninna Se Ri Pak är också en spelare som har hög kapacitet och ofta lyfter sig i de ”stora” tävlingarna. Till favoriterna hör också Meg Mallon från USA, som vann den senaste USOpen för en knapp månad sedan.


13 svenskor finns med i årets British Open. Förutom Annika Sörenstam så är det: Helen Alfredsson, Cecilia Ekelundh, Åsa Gottmo, Sophie Gustafson, Maria Hjort, Nina Karlsson, Carin Koch, Liselotte Neumann, Mikaela Parmlid, Louise Stahle, Linda Wessberg och Johanna Westerberg. 

Startider för svenskorna, torsdag
8.07 Carin Koch
8.40 Annika Sörenstam
9.13 Åsa Gottmo
9.24 Maria Hjort
9.35 Sophie Gustafsson
9.46 Linda Wessberg
10.57 Helen Alfredsson
11.19 Johanna Westerberg
12.40 Mikaela Parmlid
13.02 Cecilia Ekelundh
14.46 Liselotte Neumann
15.08 Lousie Stahle
16.47 Nina Karlsson

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista