Bekymrade djurgårdsspelare.

Bara oavgjort för Djurgården

Djurgården klev på onsdagen in i kvalet till Champions League i och med matchen mot Kaunas från Litauen. Hemmamatchen på Råsunda blev dock en besvikelse, såväl spel- som resutatmässigt. Djurgården mäktade inte med att få hål på det litauiska betongförsvaret och matchen slutade 0–0.

Djurgården hade matchen igenom det större bollinnehavet. Mycket av det kom sig gratis av att litauerna backade hem och istället satsade på kontringar.
Djurgården lyckades dock aldrig få riktig fart på sitt anfallsspel. Passningarna på mittfältet gick oftast bakåt eller i sidled. De gånger bollen spelades på djupet var understödet för anfallarna svagt.
Något bättre blev det islutet av den andra halvleken då Djurgården närmast desperat jagade ett segermål. Yannick Bapupa gjorde ett piggt inhopp och kunde sånär ha avgjort matchen i slutminuterna då han fick ett fritt skottläge från straffområdeslinjen. Skottet gick dock högt över.
Kaunas var inte ofarliga. Laget utnyttjade vid ett par tillfällen passiviteten i Djurgårdens försvarsspel. Framförallt lyckades litauerna ett par gånger med långa genombrottslöpningar utan att möta markering från Djurgårdsspelarna.
Med resultatet 0–0, reser nu Djurgården till returmatchen i Litauen nästa onsdag.  

Matchfakta
Djurgården–Kaunas 0–0 
Varningar, Djurgården: Geert den Ouden, Markus Johannesson. Kaunas: Saulius Mikoliunas.
Domare: Pavel Cristian Balaj, Rumänien.
Publik: 6 679.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista