Stor spänning i haj-kupan

Arenan heter egentligen HP Pavilion men i folkmun, eller kanske haj-käft- heter den "The Tank". Ikväll sluter alla som bara kan upp i San José, laget som för bara några matcher sen var i princip klart för semifinal har trillat ner i samma hål som Detroit verkade ha grävt åt sig själva, och när dammet eller kanske snarare isröken lagt sig ikväll kommer bara ett av lagen att komma upp ur den där gropen på väg mot nästa äventyr som börjar i Vancouver på söndag.

För det lätt åldrade Detroit Red Wings kan det vara sista matchen med gänget för fler av dem.

Själv vågar jag inte tippa. Om jag tippar på riktigt blir det nästan alltid INTE som jag tror, men försöker jag påverka ödet genom att tippa mot vad jag vill eller tror så funkar inte det heller. Båda scenarierna är dessutom bra... Vancouver- Sharks blir en ren västkusthistoria ju... Men Detroit är ju svensklaget framför alla och tio svenskar i semi vore... ja ni hör själva jag vet varken hur jag tror det ska gå eller ens hur jag vill det ska gå.  Må bästa lag vinna.....

Gary Bettman är här och fler NHL gubbar än jag någonsin sett. Jag ska liveblogga lite under matchen ikväll, kanske inte mål för mål men  periodvis minst. Många av er vet jag tittar själva. Hetaste slutspelsmatchen hittills, fast i första omgången var det ju faktiskt flera rysare.