Linderoth klar för FCK

Danska FC Köpenhamn fortsätter storsatsa. I dag gjorde man som väntat klart med svenske EM-spelaren Tobias Linderoth, som därmed lämnar engelska Everton.

Linderoth, 25, var en av Sveriges bästa spelare i EM-slutspelet i Portugal. I klubblaget Everton har det dock gått tyngre – Linderoth har inte haft managern Davis Moyes förtroende och har tydligt aviserat att han vill lämna klubben.

Att det skulle bli Danmark och FC Köpenhamn var dock något otippat. Speciellt som Evertons prislapp till en början låg på med nordiska mått svindlande 25 miljoner kronor. FCK visade sig dock vara goda förhandlare och den slutliga prislappen blev 13 miljoner lägre.

FCK passade samtidigt på att göra klart med Moldes norske landslagsman Magne Hoseth, som även han kostade cirka tolv miljoner kronor. Både Linderoth och Hoseth har signerat fyraårskontrakt.

24 miljoner kronor spenderade på en dag alltså, av klubben som i fjol knöt till sig Helsingborgs brasse Alvaro Santos till priset av 17 miljoner kr. Det är inte för inte som FC Köpenhamn kallas Nordens Chelsea.

VBK

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".