Daniel Andersson till MFF

Före detta landslagsmittfältaren Daniel Andersson lämnar Italien och återvänder hem till Malmö FF. 
– Detta är vad jag hoppats på sedan i julas. Jag är otroligt glad att det kunnat lösa sig, säger Andersson som skrivit på för fyra år med Malmö.

Det har varit på gång en längre tid, men först nu har alla pusselbitar i affären fallit på plats. Andersson, som den senaste säsongen åkte ur Serie A med Ancona, ansluter till MFF-truppen redan i morgon.

– Det här är en dröm som går i uppfyllelse, skriver MFF:s ordförande Bengt Madsen i ett pressmeddelande.
– Det kommer att vara bra både på kort sikt men framför allt i ett långsiktigt lagbygge där Daniel kommer att vara en centralfigur.

Daniel Andersson slog igenom i Malmö FF under 1997 innan han flyttade till italienska Bari sommaren 1998. Det blev alltså sex år i Italien innan han nu är hemma igen, med sikte på att hjälpa MFF till SM-guld.

Värvningen ökar ytterligare den redan stenhårda konkurrensen om platserna på Skånelagets mittfält. Förutom Andersson finns Thomas Ohlsson, Tobias Grahn, Afonso Alves, Louay Chanko, Jon Jönsson, Hans Mattisson och Jörgen Ohlsson i truppen – spelare som alla föredrar en plats på det inre mittfältet. Ett synnerligen delikat dilemma för tränare Tom Prahl.

Sedan tidigare finns Daniel Anderssons äldre bror, en viss Patrik Andersson, i klubben.

VBK

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista