tennis

Söderling inleder mot Becker

5:12 min

Robin Söderling möter tyske Benjamin Becker i den första omgången av Öppna franska mästerskapen. Redan i kvartsfinal kan svensken få möta världsettan Rafael Nadal.

På söndag börjar Öppna franska mästerskapen och i dag lottades tävlingen. Robin Söderling ställs mot tyske Benjamin Becker, rankad 67:a, i första omgången.

– Det är alltid roligt att komma dit (Paris) och jag har otroligt många bra minnen därifrån så det ska bli jätteroligt att få spela där igen, säger Robins Söderling till Radiosporten.

Svensken har aldrig förlorat varken en match eller ett set mot Becker, utan har tre raka segrar varav den senaste kom i Stockholm open i höstas.

Söderling, rankad femma i världen, har de två senaste åren tagit sig till final i Paris men där förlorat. 2009 blev det finalförlust mot Roger Federer och 2010 mot Rafael Nadal.

– Jag har väl spelat ungefär lika bra, kanske till och med lite bätte än förra året. Kroppen är inte speciellt sliten så det känns bra, säger Söderling.

Du fick en bristning i ljumsken för en vecka sedan, hur känns det där?

– Jag har ju spelat tre matcher nu utan problem. Visst, jag sträckte till ljumsken lite men det var väldigt lindrigt och jag fick snabb och bra behandling.

Samtidigt lottades Roger Federer och Novak Djokovic, rankade trea och tvåa i världen, på samma sida i turneringen och världsettan Rafael Nadal och världsfyran Andy Murray på samma.

Om Söderling tar sig till kvartsfinal kan han där få möta Rafael Nadal.

– Det är såklart jättetufft och en Grand slam-tävling är ju alltid speciellt och extra tufft. Det är mycket som ska klaffa och det gäller att vara väldigt fokuserad redan från första omgången, säger Söderling.

– Jag har inte satt upp något mål. Självklart vill jag spela bra tennis men man måste ta en match i taget. Men jag har förhoppningar om att göra väldigt bra ifrån mig, tillägger Söderling.

Du har ju nått final de två senaste gångerna, känner du extra press på grund av det?

– Nej, verkligen inte. Jag ser det som något positivt. Jag har visat att jag kan spela bra i Paris och många gånger kan det göra att man spelar bra igen.

26-åringen har nyligen bytt tränare igen. Italienaren Claudio Pistolesi har ersatts av svensken Fredrik "Fidde" Rosengren.

– Det är såklart små detaljer i mitt spel. Han har varit med väldigt länge och tränat många bra spelare. Genom sitt jobb som kommentator på tv har han sett nästan alla mina matcher så han har väldigt bra koll på det sättet.

– Det är små detaljer som vi ska jobba på, som förhoppningsvis ska ge bra resultat, tillägger Söderling.

Öppna franska mästerskapen är årets andra Grand slam-turnering. Den första spelades i Australian open med Djokovic som vinnare.

Alexander Lundholm
alexander.lundholm@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se